Bijdragen aan Malvine Glück

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Malvine Glück

Malvine Glück

Pressburg, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 55 jaar

Beroep: Pensionhouder

Foto’s

Verhalen

Over Malvine Glück

Van deze persoon of dit gezin is nog een Liro-Kaart aanwezig. De originele Liro-kaarten zijn in te zien bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Malvine Glück had in 1932 samen met E. Bramson-Brest het Geïllustreerd ritueel kookboek met diëetrecepten, samengesteld. Daaruit blijkt dat zij chefkok van de C.I.Z. is geweest.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Pensions en particuliere rusthuizen

In het vooroorlogse Nederland had lang niet iedereen een eigen woning tot zijn beschikking. Er waren vele, veelal particuliere voorzieningen om personen tijdelijk van onderdak te voorzien. De meest voorkomende vormen van dergelijke huisvesting waren: pensions, rusthuizen en kamerverhuur.

_
Op de website van het Digitaal Monument zijn op grond van de zelf opgegeven beroepen (pensionhouder, kamerverhuurder, etc.) en aan de hand van adresboeken uit 1939 bijna 200 particuliere instellingen gereconstrueerd. Personen die eerst los op een adres stonden zijn nu samengebracht in een instelling, wat veel duidelijk maakt over hun leefomstandigheden. Op archiefkaarten van bijvoorbeeld het St…

Lees meer

Over Heimanna (Emma) Bramson-Brest

Heimanna (Emma) Brest (1892-overleden na 1977), was dochter van Kaatje Hillesum (1861-1937) en Salomon Levie Brest (1861-1940). Zij verloofde zich in 1913 met Isidore Bramson.

Emma Bramson-Brest was co-auteur van het "Geïllustreerd ritueel kookboek met dieetrecepten".

Lees meer

Adres & bewoners

Adres

Rusthuis 'Glück'

Sarphatistraat 103 huis, Amsterdam

Bezoek adrespagina