Bijdragen aan Alexander Coppens

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Alexander Coppens

Alexander Coppens

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 42 jaar

Beroep: Scheikundige

Foto’s

Verhalen

Alexander Coppens

Promotie tot doctor aan de Universiteit van Amsterdam

Alexander Coppens studeerde van 1918 tot 1925 scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam. Op 18 februari 1925 promoveerde hij tot doctor in de wis- en natuurkunde op het proefschrift "De invloed van kwik op de sulfoneering van anthrachinon".

Lees meer

Gezin Alexander Coppens

Alexander Coppens was de zoon van Isaac Coppens en Schoontje Swaab. Hij was getrouwd met Sophie Berkelij, dochter van Philippus Berkelij en Bernardina Meijers. Van beroep was Alexander Coppens scheikundige.
K. Ribbens, Zullen we nog terugkeren… . De jodenvervolging in Amersfoort tijdens de Tweede Wereldoorlog (Amersfoort 2002) 158-161

Alexander Coppens werkte als scheikundige bij Polak's Fruit On…

Lees meer

Arolson cartotheekkaart

Arolsen: Het gezin komt op 6-4-1944 aan in Westerbork als strafgevallen (barak 67). Als gevolg hiervan gaan ze kort daarna op 19-5-1944 op transport. Van Sophie Coppens-Berkelij staat genoteerd dat ze (volgens E. van Kloeten) in october 1944 aan typhus is overleden in Birkenau.

Lees meer

Alexander en Sophie Coppens-Berkelij

Een uitgebreid portret van het echtpaar Alexander en Sophie Coppens-Berkelij, inclusief foto’s, is te vinden in het boek van Channa Kalmann, Hun namen niet vergeten: Herdenkingsstenen Amersfoort (Amersfoort 2019) 18-25.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie