Bijdragen aan Eva Waas-de Bruin

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Eva Waas-de Bruin

Eva Waas-de Bruin

Avereest, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 25 jaar

Beroep: Naaister

Foto’s

Verhalen

Over Eva de Bruin en haar man Joseph Waas.

Eva de Bruin was de jongste van de vier kinderen van Simon de Bruin en Hester Ligtenstein. Zij trouwde op 4 Juni 1941 in Amsterdam met de leerbewerker Joseph Waas, een zoon van Juda Waas en Betje Schelvis. Het paar woonde in de Staalstraat 13 I in Amsterdam. Hun huwelijk bleef kinderloos.

Eva werkte vanaf 20 Augustus 1941 bij de confectiefabriek Hollandia Kattenburg. Om te voorkomen dat de Duitser…

Lees meer

Over Eva Waas-de Bruin

Eva de Bruin, dochter van Simon de Bruin en Hester Ligtenstein, trad op 4 juni 1941 in het huwelijk met Joseph Waas, zoon van Juda Waas en Betje Schelvis. De huwelijksreceptie vond plaats in het huis van Cornelia Alida Staal-de Bruin, de zus van Eva de Bruin. Als toekomstig adres van het echtpaar werd de verdieping daarboven opgegeven, Staalstraat 13-I.

Toevoeging van een bezoeker van de website. …

Lees meer

Over Eva de Bruin

Eva Waas-de Bruin was sedert 20 augustus 1941 werkzaam bij de textielfabriek Hollandia-Kattenburg in Amsterdam. Op woensdag 11 november 1942, omstreeks 16.30 uur, deed de Sicherheitspolizei onder leiding van Willy Lages een inval in de Hollandia-fabrieken. Alle uitgangen werden afgezet en de joodse medewerkers van het bedrijf werden ‘s avonds weggevoerd. Van alle die avond weggevoerde werknemers, …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie