Bijdragen aan William Metzelaar

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk William Metzelaar

William Metzelaar

Amsterdam, – Duitsland,

Bereikte de leeftijd van 36 jaar

Beroep: Musicus

Foto’s

Verhalen

Over William Metzelaar

William Metzelaar was een zoon van Bernard Metzelaar en Rachel van Moppes.
Stadsarchief Amsterdam, archiefkaart William Metzelaar.

Lees meer

Notities van zijn neef Dick Wit.

William Metzelaar was violist en trad met populair klassieke muziek op voor zowel de Avro Radio als in uitgaansgelegenheden zoals Mille Colonne en Heck’s op het Amsterdamse Rembrandtplein.
Aan het einde van de oorlog is hij opgepakt en tijdens de dodenmarsen aan tyfus overleden. Dit is bekend geworden via een overlevende, die het als zijn taak stelde, de diverse families te achterhalen en te info…

Lees meer

Wim Metzelaar

De laatste zinnen luiden:Het andere had ik graag in André zijn bezit, opdat ik nog wat over heb. Doe allen de groeten, ook aan Inelle.
De groep van Wim is begin 1945 uit Auschwitz vertrokken en tussen 1 en 4 februari 1945 in KZ Mittelbau aangekomen. Wim Metzelaar zou volgens een getuigenverklaring op 17 maart 1945 in Ellrich (in of nabij KZ Mittelbau) zijn omgekomen.

Lees meer

brief rode kruis mbt William Metzelaar

Wim werd begin maart 1944 gearresteerd in Amsterdam. Op 23 maart 1944 werd hij vanuit Westerbork op transport gesteld. Hij kwam op 25 maart 1944 in Auschwitz aan.

Lees meer

Gezin Metzelaar-van Moppes

De moeder en drie kinderen uit dit gezin hebben de oorlog overleefd. vader Bernard Metzelaar was reeds in 1932 overleden.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Van dit gezin of van een van de andere gezinsleden zijn ook JOKOS-dossiers (nummers 33949, 21327 ) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Adres & bewoners

Adres in januari 1941 – december 1941

Swammerdamstraat 54 II, Amsterdam

Bezoek adrespagina

Familie