Bijdragen aan Hartog Roodveldt

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Hartog Roodveldt

Hartog Roodveldt

Amsterdam, – Mauthausen,

Bereikte de leeftijd van 20 jaar

Beroep: Perser

Foto’s

Verhalen

Over Hartog Roodveldt

Hartog Roodveldt was vanaf 27 januari 1939 werkzaam bij de textielfabriek Hollandia-Kattenburg in Amsterdam. Op woensdag 11 november 1942, omstreeks 16.30 uur, deed de Sicherheitspolizei onder leiding van Lages een inval in de Hollandia-fabrieken. Alle uitgangen werden afgezet en de joodse medewerkers van het bedrijf werden ‘s avonds weggevoerd. Van alle die avond weggevoerde werknemers, maar ook …

Lees meer

razzia 1941

Het verhaal over de acties bij Hollandia Kattenburg klopt uiteraard, maar deze Hartog Roodveldt werkte daar toen al niet meer. Hij is bij de razzia in februari 1941 opgepakt en naar Mauthausen gestuurd.

Lees meer

Gezin Barend Roodveldt

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 9299) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Slachtoffers februari-razzia's vergast in Slot Hartheim

Op 22 en 23 februari 1941 vonden er razzia’s plaats in Amsterdam waarbij 389 joodse mannen werden opgepakt en gedeporteerd. Slechts twee van hen hebben het overleefd. Uit recent onderzoek is gebleken dat meer dan 100 mannen in Slot Hartheim zijn vergast, terwijl als officiële plaats van overlijden Mauthausen werd vastgelegd.

Het Stadsarchief Amsterdam opende in februari 2021 de tentoonstelling De …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend