Bijdragen aan Harriet Modijefsky

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Harriet Modijefsky

Harriet Modijefsky

Arnhem, – Sobibor,

Bereikte de leeftijd van 18 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Harriet Modijefsky

Harriet (Jet) Modijefsky groeide op in Arnhem in een harmonieus orthodox gezin met zes kinderen. Tijdens haar opleiding aan de ULO aan de Heselbergherweg speelde zij hockey. Daarna ging ze naar de kweekschool (Pedagogische Academie) aan de Weverstraat in Arnhem tot het verboden werd voor haar om daar lessen te volgen.

Haar eerste onderduikadres was bij een vriendin in Arnhem. In 1943 werd ze doo…

Lees meer

Gezin Iman Isaak Modijefsky

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 30833) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 8470 / 21252).

Lees meer

Gezin Modijefsky-Sanders

De eerste echtgenote van Iman Isaak Modijefsky was overleden aan de Spaanse griep. In de jaren dertig was hij betrokken bij het vluchtelingenwerk in Arnhem. Hij zamelde geld in ten behoeve van de ontheemden.
Wanneer het kerkbestuur van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge één keer in het jaar in Arnhem vergaderde met de afgevaardigden uit de provincie Gelderland, verzorgden Jikke Modijefsky …

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend