Bijdragen aan Jonas Weijl

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Jonas Weijl

Jonas Weijl

Enschede, – Westerbork,

Bereikte de leeftijd van 69 jaar

Beroep: Koopman

Foto’s

Verhalen

Over Jonas Weijl

Jonas Weijl is op 20 maart 1943 in het kamp Westerbork omgekomen en op 22 maart 1943 gecremeerd. De urn met zijn as is op de joodse begraafplaats in Diemen bijgezet op veld U, rij 1, graf nr.19.
Register van joden die in het kamp Westerbork zijn gecremeerd, 1943-1944; archief van de gemeente Westerbork, opgenomen in het archief van de gemeente Midden-Drenthe te Beilen, inv. n 3789'

Lijst van in d…

Lees meer

Gezin Jonas Weijl

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 55045) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 12941/13881).

Lees meer

Bertha Vecht-Weijl familie

Bertha is een zus van Sallie Weijl, Helena Horneman-Weijl en Jonas Weijl.

Lees meer

Patiënten en joodse onderduikers Rosenburg en Bloemendaal

Meer informatie over deze persoon staat in de lijst met namen van vermoorde Joodse patiënten en onderduikers, die gedeporteerd zijn uit de Stichting Rosenburg (klinieken Oud-Rosenburg en Ramaer-kliniek) en uit de Stichting Bloemendaal (met de kliniek Ockenburg) in Den Haag.

In 2017 is de publicatie "De patiënten en Joodse onderduikers - bij de Stichting Rosenburg (klinieken Oud-Rosenburg en Ramaer-kliniek) en bij de Stichting Bloemendaal tijdens de Tweede Wereldoorlog" verschenen, van de hand van Merijn Bolink, Corien Glaudemans en Corry van Straten (De Nieuwe Haagsche, 2017), over de deportatie van 251 joden (patiënten en onderduikers) uit de Haagse psychiatrische i…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend