Bijdragen aan Barend Chapon

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Barend Chapon

Barend Chapon

Amsterdam, – Bloemendaal,

Bereikte de leeftijd van 58 jaar

Beroep: Commissionair

Foto’s

Verhalen

Over Barend Chapon

Barend Chapon was een zoon van Juda Chapon en Jeanette Voorzanger. Hij huwde in 1908 met Mietje Zilverberg. Hij was journalist en kunsthistoricus. Na het behalen van zijn HBS-diploma is hij korte tijd bij een familielid in Duitsland gaan werken. In 1910 trad hij als procuratiehouder in dienst bij de firma L.B. Schaap, makelaar in effecten te Amsterdam. In 1926 vestigde hij zich als zelfstandig mak…

Lees meer

Jules Chapon

Jules Chapon geboren te Heemstede is op 06-01-2007 in Frankrijk overleden. Hij is de zoon van Barend Chapon en Mietje Chapon en heeft de oorlog overleeft.

Lees meer

Gezin Barend Chapon

Van dit gezin of van een van de andere gezinsleden zijn ook JOKOS-dossiers (nummers 13303, 16318, 60597) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit de JOKOS-dossiers is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer …

Lees meer

Joodse Raad Haarlem

Het bestuur van de Joodse Raad Haarlem bestond aanvankelijk uit drie leden. Dat zijn: Philip Frank, Barend Chapon en Emanuel Elte, aldus dit artikeltje.

Lees meer

Barend Chapon

Meer over de executie van Barend Chapon en de twee andere Joodse gijzelaars in Haarlem, is te lezen in onderstaand boek.
Dr. J. Presser, Ondergang: de vervolging en verdelging van het Nederlandse Jodendom 1940-1945 I (Den Haag 1965) 333-336.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend