Bijdragen aan Erich Kohnke

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Erich Kohnke

Erich Kohnke

Berlijn, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 42 jaar

Beroep: Muzikant

Foto’s

Verhalen

Over Erich Kohnke

Erich Kohnke was dirigent onder andere in de opera van Chemnitz. Hij vluchtte in eerste instantie met zijn eerste echtgenote Lotte naar Den Haag. Later woonde hij met zijn tweede vrouw Helene Leyens in Amsterdam en Hilversum. Hun enige kind heeft de oorlog overleefd.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Deze persoon komt voor in een CABR-dossier van het Nationaal Archief. In het CABR bevind…

Lees meer

"De Baby"

Aangrijpende, ontluisterende reconstructie van de Hollandse onderduiktijd van de joodse baby Anneke Kohnke (1940), die nu in Amerika leeft. Na de oorlog wordt haar leven bepaald door schuldgevoelens, verpletterend stilzwijgen en een gebrek aan herinneringen. Met behulp van interviews, archieffilmpjes van het leven in Nederland onder de bezetter, oude familiefoto's en een vertelstem bouwt regisseur…

Lees meer

Gezin Erich Kohnke

De familie Kohnke had goede contacten met de familie Frank. Het echtpaar kreeg in 1940 een kind dat de oorlog heeft overleefd, door het kind te laten onderduiken.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Van deze persoon is ook een JOKOS-dossier (nummer 55754) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend