Bijdragen aan Joseph Charles Rosenberg Polak

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Joseph Charles Rosenberg Polak

Joseph Charles Rosenberg Polak

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 21 jaar

Foto’s

Verhalen

Over Joseph Charles Rosenberg Polak

Op 1 september 1942 is Joseph Charles Rosenbergj via Mechelen, Kazerne Dossin de St. Georges, gedeporteerd naar Auschwitz (konvooi VII/124). Na de oorlog is door de 'Commissie tot Aangifte van Overlijden van vermiste personen uit de bezettingstijd' de plaats en datum van overlijden vastgesteld: Auschwitz, 4 september 1942. Men is er vanuit gegaan dat hij direct na aankomst is vermoord.
Op basis va…

Lees meer

Gezin Joseph Bernhard Rosenberg Polak

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 8112) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van:

- geroofde effecten of waardepapieren (W-claim, nummer Csp5/C1828)

- waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Ros…

Lees meer

Het oorlogsverhaal van Joseph Charles Rosenberg Polak

Joseph Charles Rosenberg Polak (Jop) woonde bij zijn ouders in de Pieter Cornelisz Hooftstraat 163 te Amsterdam. Hij wilde, in de voetsporen van zijn vader, graag medicijnen gaan studeren. Door de maatregelen van de Duitsers tegen de Joodse bevolking werd dit voor hem onmogelijk. Begin mei 1941 kwam Jop bij zijn vader werken in de Centraal Israëlitische Ziekenverpleging (C.I.Z.), Jacob Obrechtstra…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend