Contribute to Leendert Halberstadt

What would you like to contribute

Herdenk Leendert Halberstadt

Leendert Halberstadt

Amsterdam, – Amsterdam,

Reached the age of 65 years

Occupation: Boarding house owner

Photos

Stories

Pensions en particuliere rusthuizen

In het vooroorlogse Nederland had lang niet iedereen een eigen woning tot zijn beschikking. Er waren vele, veelal particuliere voorzieningen om personen tijdelijk van onderdak te voorzien. De meest voorkomende vormen van dergelijke huisvesting waren: pensions, rusthuizen en kamerverhuur.

_
Op de website van het Digitaal Monument zijn op grond van de zelf opgegeven beroepen (pensionhouder, kamerverhuurder, etc.) en aan de hand van adresboeken uit 1939 bijna 200 particuliere instellingen gereconstrueerd. Personen die eerst los op een adres stonden zijn nu samengebracht in een instelling, wat veel duidelijk maakt over hun leefomstandigheden. Op archiefkaarten van bijvoorbeeld het St…

Read more

Het rijke leven van Leendert Halberstadt

Leendert Halberstadt werd in 1877 geboren als zoon van Meijer Halberstadt en Hendrika van den Berg. Het was een groot jongensgezin met acht zonen en twee dochters. Elias, Levie en Schoontje stierven als baby, zoals dat vaak voorkwam in die tijd. Victor, Abraham, Leendert, Esther, Isaac, Philip en Hartog bereikten allemaal de volwassen leeftijd en alleen Leendert bleef kinderloos.

In 1896 werd werk…

Read more

Address & residents

Family