Bijdragen aan Betty van Aalst

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Betty van Aalst

Betty van Aalst

Amsterdam, – Auschwitz,

Bereikte de leeftijd van 6 jaar

Foto’s

Verhalen

Gezin Maurits van Aalst

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 674) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk. Uit het JOKOS-dossier is bekend dat er een claim is ingediend voor vergoeding van waardevolle voorwerpen ingeleverd bij de roofbank Lippmann-Rosenthal (L-claim, nummer 7/5711).

Lees meer

De familie van Abraham de Leeuw en Schoontje Polak

Schoontje Polak was het zesde kind van David Manus II Polak en Carolina Barendina Roe. Ze trouwde op 4 december 1895 in Amsterdam met werkman, roosjesslijper en roosjesversteller Abraham Eliazer de Leeuw, zoon van venter en koopman Eliazer de Leeuw uit Leeuwarden en Ester de Jong uit Amsterdam.

Op 21 december 1894 had Abraham een vrijstelling voor de militaire dienstplicht gekregen, omdat hij op d…

Lees meer

De familie van Bertha de Leeuw en Maurits "Mou" van Aalst

 

Bertha de Leeuw, het achtste kind van Schoontje Polak en Abraham de Leeuw, verhuisde in 1935 met haar ouders mee naar de Amstellaan 37 II hoog. Dat was op een steenworp afstand van waar haar broer Henri in 1937 op nummer 42 woonde.

Op 19 augustus 1936 trouwde Bertha met Maurits (door de familie Mou genoemd) van Aalst uit Watergraafsmeer. Hij was de zoon van handelsreiziger Simon van Aalst en B…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie

Overige familie

(Nog) geen overige familieleden bekend