Bijdragen aan Jacob van Delft

Wat wilt u bijdragen?

Herdenk Jacob van Delft

Jacob van Delft

Amsterdam, – Extern kommando Blechhammer,

Bereikte de leeftijd van 53 jaar

Beroep: Venter

Foto’s

Verhalen

Over Jacob van Delft

Jacob van Delft ventte in de zomer met ijs, koude limonade en dergelijke. In de winter verkocht hij warme spijzen en dranken zoals oliebollen en koffie.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Jacob had daarvoor een grote rijdende winkel op vier wielen met een paard. Zijn zoon Levie, die Jopie werd genoemd, hielp zijn vader bij de verkoop.
Toevoeging van een bezoeker van de website

Lees meer

Polis

Deze persoon/dit gezin had een levensverzekering die mogelijk nog uitkeerbaar is.

Meer informatie daarover vindt u op de internetpagina van de Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa: http://www.stichting-sjoa.nl

Onder het kopje 'Polissen' vindt u de lijst met mogelijk nog uitkeerbare polissen en onder het kopje 'Algemene Informatie' het aanvraagformulier.

Lees meer

Jacob van Delft

Jacob is een zoon van Levie van Delft en Henderine van der Ziel. Hij trouwde 6 januari 1915 met Elisabeth Roodveldt (20 jaar), dochter van Levie Roodveldt en Vogeltje Blom

Bron wiewaswie.nl (huwelijk Jacob van Delft)

Lees meer

Gezin Jacob van Delft

Van dit gezin is ook een JOKOS-dossier (nummer 50995) aanwezig op het Gemeentearchief van Amsterdam. Voor inzage is toestemming nodig van de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

Lees meer

Carla Kaplan - Gobitz over haar familie.

Carla Kaplan-Gobitz is geboren in de Danie Theronstraat op 2 november 1930. Kort voor de oorlog is zij met haar familie, vanuit de Christiaan de Wetstraat, naar de Vegastraat verhuisd. Aan het begin van de oorlog heeft het gezin nog kort in de Danie Theronstraat gewoond. Carla overleed op 1 september 2016, 85 jaar oud.
Ik heb haar mogen interviewen voor het geheugen van oost, Nadien hebben we elkaar veel gezien en ook veel besproken. De zoektocht naar de geschiedenis van haar familie heb ik nu verder uitgewerkt. Al het materiaal dat ik voor haar heb gevonden, bij het Stadsarchief bijvoorbeeld, is blijven liggen. De confrontatie was toch te groot. In mei 2017 heb ik voor het eerst uit dit materiaal kunnen en mogen vertellen. Een eerste verhaal heb ik al geplaatst. De titel: Het gezin van Salomon Pront en Judith Pront – Wagenaar. Hieronder haar verhaal zoals dit ook op de eerder genoemde website staat. Maar op verzoek van haar zoon plaats ik het nu op deze plek. Dit omdat de hyperlinks niet meer werken.

Mijn eerste herinneringen!
Ik ben geboren in de Danie Theronstraat Wij woonden op nummer 9 op drie hoog. Mijn eerste herinnering is dat ik (ik moet een jaar of drie zijn geweest) door mijn vader op het dak werd gehesen. Er stond namelijk iets bijzonders te gebeuren; er zou een vliegtuig overkomen. Dat vliegtuig moet De Uiver zijn geweest. (Mogelijk is het een speciale rondvlucht geweest boven Amst…

Lees meer

Adres & bewoners

Familie